search atelier zabadalova

Kavárna v Kroměříži

Oblíbená kavárna v pěší zóně v Kroměříži měla svého ducha i své zákazníky, ale majitelé se rozhodli pro kompletní rekonstrukci prostor. Podařilo se vyřešit vstup do bytové části domu ze zadní strany a tím vznikla zcela nová možnost otevřít kavárnu do prostoru a celou ji rozšířit o stávající chodbu. Po odstranění sádrokartonových příček a sníženého stropu se otevřel klenbový strop a prostor se podstatně zvětšil.

Prostor má typický tvar starých domů – úzký a hluboký s denním osvětlením pouze na vstupu. Majitelé požadovali vytvořit útulnou kavárnu s čalouněným sezením a umístěním cukrářské vitríny k baru. Zároveň požadovali dostatek světla v prostoru.

Vzhledem k dispozici prostoru jsme ponechali umístění baru a menšího zázemí v zadní části a posezení rozmístili v přední části kavárny. Pro optické zvětšení úzkého prostoru jsme navrhli kovovou konstrukci se zrcadlovou výplní, která slouží také pro policové uložení zboží. Tato zrcadlová stěna zároveň odráží denní i umělé světlo v celém prostoru a dochází tak k většímu prosvětlení zadní části u baru. Rozmístěním světel vzniká možnost nasvětlení prostoru různé intenzity a nálady kavárny.

Zajímavým prvkem se stala podlaha, kterou dodala firma Archtiles. Dlažba, která svým dekorem odkazuje na zašlost a roky používání je v kontrastu s lesklými měděnými lustry v prostoru. V různých typech pohodlného sezení si každý zákazník najde své místo.

Přijďte se podívat na atmosféru kavárny na vlastní oči – Caffe Classic Kroměříž.

vstupní částkavárnakavárnakavárnakavárnakavárnadetail dlažbykavárnakavárnazrcadlová stěnazrcadlová stěnapůvodní stavpůvodní stavpůvodní stavpůvodní stav