search atelier zabadalova

Návrh interiéru bytu 2+kk Brno

Mladá majitelka nás oslovila při koupi bytu 2+kk. Dřívější rekreační středisko poblíž Brněnské přehrady je přestavováno na bytový dům. Kompletní rekonstrukcí vznikají zcela nové bytové jednotky. Majitelka však nebyla s navrhovaným uspořádáním bytu spokojená a proto jsme jí byt upravili ještě před realizací. Nebylo tedy nutné cokoliv bourat a byt se stavěl přímo na míru.
Původní dispozice vynikala především dlouhou, klikatou chodbou, která v malém bytě zabírala mnoho prostoru. Další nevýhodou byla dlouhá a úzká ložnice, kde byl problém s umístěním postele a šatních skříní. Museli jsme zachovat stávající okna i napojení na instalací do stávající šachty. Podařilo se nám vyměnit ložnici s obytným prostorem, čímž jsme výrazně zkrátili vstupní chodbu. Na místě stávající koupelny jsme umístili samostatné wc a pračku. Obytný prostor s kuchyňským koutem zůstává prostorově stejný. Širší ložnice umožňuje vytvoření šatní stěny s dostatkem úložného prostoru. Na ložnici navazuje koupelna s vanou, kterou si majitelka přála.
Interiér je zařízen ve světlých, přírodních tónech s jemným dekorem na obkladech, který se prolíná celým bytem.  

původní stavnávrhvstupní chodbaobytný prostorobytný prostorkuchyňský koutložniceložnicekoupelna