search atelier zabadalova

Nejen podkrovní ložnice Brno

Komplikovaný podkrovní prostor s množstvím výklenků a nik sloužil jako skladiště, kde nikdo nechtěl trávit čas. S rozrůstáním členů domácnosti však bylo potřeba prostor využít efektivněji. Majitelé nás oslovili s přáním vytvořit zde ložnici s šatnou, umístit klavír a přitom zachovat úložné prostory na sezónní oblečení a sportovní vybavení. 
Koncept řešení členitého prostoru vychází z umístění ložnice, jako nejfrekventovanějšího místa, do středu dispozice a zbylých funkcí do ostatních výklenků, podle dostupnosti a prostorových nároků. Toto členění je zvýrazněno výmalbou výklenků modrou barvou a ponechání centrálního prostoru ve světlém odstínu. Funkčně je prostor poskládán tak, aby nejčastěji používaná místa byla snadno dostupná. Při vstupu do podkroví se nachází šatní část a ložnice. V zadní části prostoru je umístěna domácí pracovna, na druhé straně pak ve výklenku prostor pro denní odpočinek a skrýš pro děti. Každá část je osvětlena denním světlem ze střešních oken. Lihový krb jsme umístili naproti posteli, kde jsme zároveň vytvořili kryt na stávající otopná tělesa. Prostor přístupný posuvnými dveřmi za křeslem slouží, kvůli své malé výšce, k uložení sezónních věcí. Barevně je podkroví řešeno v přírodních tónech bez výrazných rušivých prvků, založeno na kvalitních přírodních materiálech.
Věříme, že z původní neutěšené půdy se podařilo vytvořit prostor, kde budou majitelé rádi bydlet a trávit čas. 

interiér podkrovíinteriér podkrovíinteriér podkrovíinteriér podkroví