search atelier zabadalova

Rekonstrukce bytu 4+kk v Brně

Foto: Filip Urban

Od mladé rodiny jsme dostali zadání na rekonstrukci bytu. Maximálně otevřít prostor bytu. Vytvořit pocit vzdušného, světlého bytu s krásnou dřevěnou podlahou. „Také si přejeme větší a praktickou koupelnu, ale hlavně nechceme chromované prvky v interiéru.“

Nejdříve jsme zcela zásadně propojili prostor kuchyně a obytného prostoru včetně chodby a přidali i skleněnou stěnu mezi pracovnou a obytným prostorem. Vytvořil se optický velmi vzdušný a prosvětlený prostor napříč celému bytu. Vytvořením různých nik a šatny v ložnici jsme se zbavili jakéhokoliv velkého nábytku. Zajímavostí kuchyně je velmi praktická skříňka s posuvnými dvířky na uložení veškerých malých spotřebičů.

Koupelna s odděleným WC, sníženou vanou se sprchou a zabudovanou pračkou se sušičkou opět působí prostorně. Nadčasový design v obkladu v dekoru mramoru je doplněn jemnou betonovou stěrkou. A jak jsme si poradili s chromem?

Veškeré zařizovací předměty do koupelny, na WC i do kuchyně jsme dali v mědi. Úchytky na skříních v kůži a v kuchyni máme zafrézované úchyty.

původní stavpůvodní stavpůvodní stavpůvodní stavnový stav