search atelier zabadalova

Rekonstrukce bytu, Blansko

Majitel bytu měl s jeho využitím jasnou představu. Byt si přál zařídit nadčasově, útulně a v neutrálních tónech. Jeho konkrétní požadavky vycházely ze skutečnosti, že byt bude pronajímat a takový prostor by měl nabízet příjemné bydlení pro širokou škálu obyvatel.

Při navrhování bylo provedeno pár jednoduchých stavebních úprav, díky kterým byt působí vzdušně a velkoryse.

Pro místnosti s namáhavější frekvencí užívání (vstupní chodba, koupelna) byla vybrána velkoformátová dlažba s jemným dekorem, který hravou formou připomíná lineární kresbu a v kombinaci s parketami působí velmi decentně.

U odpočinkových a obytných částí je barevnost volená do neutrálních tónů bílé, šedé a světlého dřeva, které se ve větších či menších plochách prolíná celým bytem. Barevné galerie na stěnách dotváří finální podobu prostoru, ze kterého dýchá útulnost severských interiérů.