search atelier zabadalova

Rekonstrukce rodinného domu v Holešově

Řadový rodinný dům se zahradou si koupila mladá rodina s přáním jej částečně zrekonstruovat. Přízemí domu sloužilo zubařským ordinacím, v patře byly pokoje. Přáním majitelů bylo v přízemí vytvořit obytný prostor a dětskou hernu. Řešení návrhu vychází nejen z přání majitelů, ale také ze stavebních možností dílčí rekonstrukce. Snahou bylo co nejlépe využít stávající dispoziční možnosti.
Obytný prostor s kuchyní vznikl spojením čekárny a ordinace s přístupem do zahrady. Kuchyně je osvětlena stávajícím stropním světlíkem, Ordinace směrem do ulice se proměnila v dětskou hernu, přístupnou jak z obytného prostoru, tak ze vstupní chodby. Stávající hygienické zázemí ordinací se mírně upravilo tak, že kromě samostatného wc vznikla i koupelna. Dětská herna by tak v budoucnu mohla sloužit i jako ložnice. Nová příčka při vstupu do herny odclonila vstup do technického zázemí pod schody a zároveň vznikla nika na umístění pračky a sušičky. Z původního wc pro pacienty vznikla komora.
V patře domu se rekonstrukce dotkla pouze stávající koupelny a wc. Dvě malé místnosti se spojily tak, aby vznikl dostatečně velký prostor na umístění vany pro děti.
Přestože se rekonstrukce dotkla pouze nejnutnějších stavebních zásahů, vznikl příjemný a funkční prostor pro rozrůstající se rodinu.
Více o interiéru na http://www.zabadalova.cz/rekonstrukce-rodinneho-domu-v-holesove

stávající stavnávrhobytný prostorobytný prostorobytný prostorobytný prostordětská hernadětská hernakoupelna v patřekoupelna v patře